کد خبر: ۱۱۹۵۳۴
۱۲۸۳ بازدید
۲۰ دیدگاه (۱۷ تایید شده)

یادی از معلمان بی ادعای سال های نه چندان دور(بخش چهارم)

۱۴۰۱/۵/۱
۱۱:۵۹

در تمامی نظام های آموزشی مدرسه رکن اصلی تعلیم و تربیت است و معلمان مربی و الگوهای با نفوذی در این امرمی باشند. بنابراین شغل معلمی یکی از حساس ترین و پر مسئولیت ترین شغلهای جامعه است و معلم مسئول تمام افرادیست که زیر دست او تربیت می شوند. در واقع رفتار معلم تاثیر بسزایی بر رفتار و خلق و خوی دانش آموزان دارد زیرا رابطه ای که دانش آموز با معلم دارد رابطه باطنی و معنوی است که الحق این رابطه همیشه دررفتار و گفتار معلمان دلسوز و زحمت کش شهرمان میانه به خوبی نمایان بوده و دانش آموزان با الگو قرار دادن معلمان خود رفتار و اخلاق آنان را همیشه سرمشق زندگی خود قرارمی دهند. با این مقدمه در بخش چهارم به معرفی معلمان سالهای نه چندان دور شهرمان برای  نسل امروزی می پردازیم.

علی اصغر رنجزاد:

این معلم و استاد فرهیخته، سوم تیرماه یکهزارو سیصد نوزده در میانه چشم به جهان گشود دوره ابتدایی را در دبستان شاپور همان جایی که اکنون اداره مخابرات در آن احداث شده است به پایان برد و دوره متوسط را تا کلاس پنجم در دبیرستان امام خمینی (شاپور سابق)ادامه داده و بعلت نبود کلاس ششم متوسطه در میانه به همراه چند نفر از همکلاسی هایش جهت اخذ مدرک دیپلم راهی تبریز شد.

در آن زمان خانواده های دانش آموزان  جهت هزینه تحصیل فرزندانشان ماهیانه پنجاه تومان از طریق  آشنایان مورد اعتماد خود می فرستادند  ولی افسوس که خانواده  استاد علی اصغر رنجزاد قادربه تامین این مبلغ نبودند که همین امر  علیرغم میل باطنی اش منجر به ترک تحصیل این معلم رنج کشیده شد و در تاریخ دهم دی ماه سال یکهزارو سیصد سی و هشت ناچارا به زادگاهش برگشت که فردای آنروز چشمش به اطلاعیه ای از سوی آموزش و پرورش افتاد که ازمیان دارندگان مدرک کلاسهای سوم ، چهارم،پنجم و ششم متوسطه جهت معلمی استخدام می کرد که این استاد گرانقدر با مدرک پنجم متوسطه پس از شرکت در آزمون ورودی و موفقیت در آن به استخدام اداره آموزش و پرورش در آمدو تا سال ۱۳۴۰ در دبستان شیروانده تیکمه داش به تدریس پرداخته و درهمان سال تا سال ۱۳۴۲ در خود تیکمه داش به تدریس خود ادامه داده و در سال ۱۳۴۲ با تقاضای انتقالش به میانه موافقت و وی در دبستان روستای آچاچی مشغول بکار شد ولی درهمان سال بعلت بارندگی و جاری شدن سیل چندین منزل مسکونی ویران و دو نفر جان خود را از دست دادند که پس از بازدید مرحوم آقای محقق رئیس وقت فرهنگ میانه به اتفاق مرحوم آقای محمود سلجوقی دستور تعطیلی مدرسه صادر و طبق یاداشتی به عنوان کادر دفتری به دبیرستان شاپور معرفی شد که مدیر این دبیرستان استاد علی کریمیان ایشان را  یکسال بعنوان حسابدارو دبیر ورزش دبیرستان شاپورمنصوب و سپس به مدت دو سال در این دبیرستان به تدریس دروس شیمی ، فیزیک و زیست شناسی پرداخت ‌. استاد رنجزاد معلمی را شغل شریف و مورد احترام مردم دانسته و معتقد بود عشق و علاقه به تدریس نخستین پیش نیاز هنر معلمی است زیرا  تا کسی به کار تدریس علاقمند نباشد نمی تواند در موفقیت دانش آموزان نقشی ایفا کند وی در همین حال تاکید داشت ضمن اینکه باید به احساسات دانش آموزان  توجه داشت در اختیار داشتن نظم و کنترل کلاس ، محیط مطلوبی را برای یاد گیری به دنبال خواهد داشت . بنده هرگز فراموش نمی کنم زمانی که افتخار شاگردی استاد رنجزاد را داشتم یکی از همکلاسی هایم  خطاب به وی  گفت :آقای رنجزاد شما معلم بسیار با هوش و دلسوزی هستید و  خیلی دوست دارید ما دانش آموزان چیزی یاد بگیریم و من موفقیت خود را مدیون آموزش بسیار خوب و دلسوزانه شما میدانم  چون  در مکتب شما همیشه خود را یک شاگرد کوچک می دانم و مطمئنم اندیشه ام از شما سبز و آباد شده و غم از وجودم خارج   و دلم شاد شده است پاسخی که استاد رنجزاد به وی داد بسیار جالب بود و آن این بود که شما تربیت شده دامن پدر و مادری هستی که با این سخنانت دوستی ، هدایت ، نظم ، علم ، عشق ، اعتماد و آرامش را در وجودمن برای ادامه تدریس و خدمت به مردم با فرهنگ شهرم بوجود آوردی  تا من به عنوان یک معلم باغبان و قافله سالار عشق در خدمت دانش آموزانی مانند شما باشم . استاد رنجزاد در ادامه خدمتش در شغل شریف معلمی  با توجه به انتقال مرحوم پرویز هاشمی به تهران که معاونت دبیرستان شاپور را به عهده داشت علیرغم اینکه خودش را واجد شرایط نمی دید از سوی استاد علی کریمیان مدیر  دبیرستان امام خمینی ( شاپور سابق) به عنوان معاون وی انتخاب شد  استاد رنجزاد  ضمن تعریف و تمجید از شخصیت استاد کریمیان معتقد است که آقای کریمیان مدیری دلسوز و حق پدری بر گردن وی دارد و از ا ینکه همیشه از نصایح این استاد بزرگوار بهرمند می شد بسیار خوشحال و سپاسگزار است.

علی اصغر رنجزاد اخذ مدرک دیپلم را در تهران و فوق دیپلم را در تبریز به همراه مرحوم فخر الدین جوادی   مرهون راهنمایی ها و ارشادات  استاد علی کریمیان می داند . یکی دیگر از ویژگیهای مهم استاد علی اصغر رنجزاد حمایت از دانش آموزان بی بضاعت بود وی به علت کمبود معلم به جای ۲۲ ساعت در هفته ۴۲ ساعت تدریس می کرد . یکی از اقدامات مهم استاد علی اصغر رنجزاد  همراهی و همدلی با استاد بزرگ علی کریمیان بود که همین امر باعث گردید  کلاسهای شبانه در دییر ستان شاپوردایر شود بطوریکه با استقبال همشهریان  عزیز ۳۰۰ نفر در این کلاسها حضور پیدا کردند استاد رنجزاد علیرغم اینکه ۳۰ سال خدمتش بعد از انقلاب اسلامی به پایان رسیده بود ولی رئیس آموزش و پرورش وقت به خاطر زحمات و تلاشهای بی وقفه اش از باز نشسته شدن وی جلو گیری بعمل آورد و بالاخره استاد علی اصغر رنجزاد پس از ۳۴ سال خدمت صاقانه در سال ۱۳۷۳ به افتخار بازنشستگی نائل آمد. آرزوی سلامتی و طول عمر این استاد زحمتکش را از ایزد منان خواستاریم.

آقای عظیم انصاری دبیر ریاضی:

آقای انصاری  سیزدهم فروردین یکهزارو سیصد وسی ویک در میانه دیده به جهان گشود ودرسال ۱۳۴۴ تحصیلات دوره ابتدایی را در دبستان شاه عباس سابق به پایان رسانده و دوره متوسط را تا کلاس پنجم در دبیرستان امام خمینی (ره)و برای ادامه تحصیل عازم تهران شد و موفق به دریافت دیپلم ریاضی از دبیرستان شَرَف واقع در خیابان منیریه شد. وی پس از گذراندن خدمت سربازی به عنوان سپاهی دانش در سال ۱۳۵۰ به مدت دو سال در بانک سپه به عنوان کارمند مشغول بکار و در سال ۱۳۵۴ از این بانک  استعفا داد. وی سپس به استخدام  اداره آموزش وپرورش در آمدو  در دبستان روستای ونجان میانه به تدریس پرداخت  آقای انصاری از سال ۱۳۵۵به مدت ۳ سال مدیر دبستان ابرار ترک و مدرسه راهنمایی تحصیلی امیر کبیر بخش ترکمنچای  را عهده دارشد.

این دبیر فعال و دوستداشتنی در سال ۱۳۵۶ با شرکت در کنکور سراسری ، در رشته ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته شد و نسبت به ثبت نام در این دانشگاه اقدام نمود اما به علت آغاز اعتصابات سراسری و تعطیلی دانشگاها به میانه بازگشته و در مدرسه راهنمایی پروین اعتصامی مشغول تدریس گردید وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ با حضور در دانشگاه فردوسی مشهد تا آغاز انقلاب فرهنگی  به تحصیلات عالیه خود ادامه دادو پس از آغاز انقلاب فرهنگی  دوباره به میانه باز گشته و مدتی در مدرسه راهنمایی پروین اعتصامی و سپس در دبیرستان فاطمیه به تدریس پرداخت و پس از بازگشایی دانشگاهها از دانشگاه مشهد به دانشگاه تبریز منتقل و در سال ۱۳۶۵  موفق به دریافت مدرک کارشناسی در رشته ریاضی گردید.

آقای عظیم انصاری ضمن تحصیل در دانشگاه تبریز در مدارس زینبیه و امام خمینی (ره) به تدریس پرداخت . از ویژگیهای مهم استاد انصاری ادب ، معرفت و شخصیت بی نظیر اوست استاد به تمام معنایی که مسئولیت پذیری را یکی از وظایف مهم یک معلم دانسته و بر این باور بود که حس مسئولیت پذیری یک معلم در کلاس قطعا موجب پیشرفت علمی دانش آموزان خواهد شد این دبیر همیشه آرام و محجوب در تدریس درس شیمی استاد به تمام معنا بود  بطوریکه دانش آموزان وی در مسابقات استانی درس شیمی قبولی صد درصد را ازآن خود کردند که همین امر باعث شد وی از سوی مسئولان وقت آموزش و پرورش مورد تقدیر قرار گیرد . آموزش صحیح ، اجازه اظهار نظر به دانش آموز در باره مسائل علمی ، احترام به جوانان و پایبندی به تعهد در برابر دانش آموزان رمز موفقیت این استاد توانا بود.  آقای انصاری در سال ۱۳۷۱ از میانه به تهران منتقل و تا سال ۱۳۷۳ در مدارس متوسط مناطق ۱،۲،۳،۵،۶ مشغول تدریس گردیدو از سال ۱۳۷۴ در چندین مدرسه غیر انتفاعی و پیش دانشگاهی به تدریس خود ادامه ، و در آبانماه سال ۱۳۸۰ به افتخار باز نشستگی در آمد و پس از بازنشستگی به تدریس در کلاسهای کنکور تهران پرداخت . این دبیر خوش ذوق میانه ای علیرغم تدریس در مدارس مختلف میانه و تهران ضمن تالیف کتاب ریاضیات گسسته پیش دانشگاهی کتابهای علوم زیست شناسی دانشگاه سیمون فریزر ، تالیف روبین لاردنروژادیش اَریا، ژاپنی وداستانی  زبان ژاپنی را ترجمه کرده است . آقای انصاری در ادامه با اشاره به اینکه ترجمه کتب را از سال ۱۳۶۹ در میانه آغاز کرده از همه همکاران مدرس زبان خارجی که وی را در این امر یاری دادند تشکر کرده است . از آنجایی که  آقای عظیم انصاری در سال ۱۳۸۴ موفق به اخذ جواز نشر شده است با نامگذاری انتشارات قلم انصاری نسبت به چاپ  کتابهای همکاران فرهنگی  بدون دریافت هزینه اقدام نموده و بعلت شیوع بیماری منحوس کرونا موفق به تمدید مجوز خود نگردید. شایان گفتن است آقای عظیم انصاری در حال حاضر مشغول یادگیری زبان ژاپنی و ترجمه کتب ژاپنی می باشد.

مرحوم ایرج شهرآزاد:

معلمی که ایجاد شکوفایی و پرورش خلاقیت در دانش آموزان بویژه در زمینه هنر از مهمترین اهدف وی بود و معلم و کلاس درس را یکی از راهها و روشهای مهم در رشد یا تضعیف خلاقیت دانش آموزان  می دانست.

مرحوم ایرج شهرآزاد در اول فروردین سال ۱۳۲۰ در میانه چشم به جهان گشود و دوران تحصیلی ابتدایی را در دبستانهای عصار و قافلانکوه و متوسطه را در دبیرستان امام خمینی (شاپور سابق) به پایان رساند وی در سال ۱۳۴۳ به استخدام اداره آموزش و پرورش در آمد و در دبستان و دبیرستانهای شاه عباس ، اروندرود ،ماندانا، شاپور و فرمانفرماییان سابق به  تدریس  در رشته هنر و امورتربیتی پرداخت.

مرحوم ایرج شهرآزاد در سال ۱۳۴۸ وارد دانشگاه مشهد شد و پس از فارغ التحصیلی در رشته امور تربیتی مجددا به زادگاهش باز گشته و به تدریس خود  ادامه داد. وی در اواخر خدمت خود به تهران منتقل و در دبیرستانهای الغدیر و دکتر هشترودی به تدریس پرداخت. مرحوم ایرج شهرآزاد همیشه بر این باور بود عدم شناخت کافی معلمان از خلاقیت باعث می شود نه تنها آنان در بر انگیختن توان خلاق دانش آموزان موفقیتی بدست نیاورند بلکه این توانایی را تضعیف و حتی نابود سازند وی  فراهم آوردن فضای مناسب و به طورکلی خلاق را از ملزومات مهم در جهت متبلور کردن توانایی خلاقیت می دانست. از آنجایی که این معلم توانا و دلسوز علاقه شدیدی به هنر بویژه موسیقی اصیل ایرانی داشت موفق شدبا توسعه هنر موسیقی اصیل ایرانی انگیزه هنر و موسیقی را در دل جوانان  شهرمان زنده کند چرا که خود در زمینه های مختلف  موسیقی از جمله سنتور ، تنبک تبحرکامل داشت .

مرحوم ایرج شهرآزاد با توجه به موفقیتش در تعلیم و تربیت دانش آموزان بویژه هنر در سال ۱۳۵۵ به عنوان مدیر امورتربیتی آموزش و پرورش میانه منصوب شد. و درسال ۱۳۷۳ به افتخار بازنشستگی نائل آمد . وی بعد از بازنشستگی در تهران به تدریس در مدارس غیر انتفاعی ادامه داد. این معلم خوش ذوق و خوشنام شهرمان با توجه به علاقه زیادی که به شعر و شاعری داشت با به یادگار گذاشتن غزلیاتی به زبانهای فارسی و آذری گنجینه ارزشمندی را بنام خود ثبت کرد  . این معلم هنرمند از آنجایی که علاقه زیادی به تاتر داشت با برگزاری کلاسهای مختلف در این زمینه برای علاقمندان بویژه جوانان، با ساخت فیلم بلند ، بنام وقتی ستاره ها سقوط می کنند راکارگردانی نمود.

مرحوم ایرج شهرآزاد پس از چند دهه خدمت صادقانه در آموزش و پرورش متاسفانه به علت ابتلا به بیماری منحوس کرونا جان به جان آفرین تسلیم کرد روحش شاد و یادش گرامی باد.

 

 

 

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۰۱/۵/۳ ۱۲:۳۶

سلام اولین بار است که درود میفرستم برایتان و میگویم خدا قوت و به قول دوستمان سیاست رو ول کن بچسب به این مطالب ارزنده تا باقیات و صالحاتی برایتان باشه خداوند عزیزانتان رو بیامرزه

۰۱/۵/۳ ۰۷:۲۵

کجاش سیاسی حرف زد همش از علم و معلمان حرف می زند

۰۱/۵/۲ ۱۲:۱۹

جناب احمد زاده ول کن سیاست را وبچسپ به عزیزان زحمت کش بی ادعا.
این مطلبتان بی نظیر هست و انشا الله این مطلب را با معرفی عزیزان دیگری که برای شهرمان واقعا زحمت کشیده اند کامل تر کن .
وقتی همه مطالب قابل تائید هست وتائیدمیشه یعنی مطلب خوبه

۰۱/۵/۲ ۰۸:۵۱

دخترم با سلام پدر ارجمند شماجناب آقای رنجزاد، معلمی دلسوز و با محبت بوده و حق استادی بر گردن همه ما دارد نه تنها شما بلکه همه ما به وجود چنین استادی افتخار می کنیم از خداوند بزرگ سلامتی و تندرستی ایشان را خواستاریم.

۰۱/۵/۲ ۰۸:۴۲

با سلام از الطاف حضرتعالی متشکرم.

۰۱/۵/۲ ۰۸:۴۱

جناب مهدیخانی عزیز با سلام ممنون و متشکرم

۰۱/۵/۲ ۰۸:۱۲

جناب احمد زاده عزیز خسته نباشید. عالی بود.

۰۱/۵/۲ ۰۰:۱۴

با سلام و تشکر از اقای احمدزاده

۰۱/۵/۱ ۲۲:۰۸

با خواندن اين مطلب به خودم بيشتر باليدم براي داشتن همچين پدري .پدرم هميشه و هميشه مشوق ما براي تحصيل بوده و هستند.بوسه بر دستانش🌸.سپاس ازشما اقاي احمدزاده كه افتخار ميانه هستيد

۰۱/۵/۱ ۲۲:۰۰

جناب  آقای مهندس نایبی عزیز : با سلام و تشکر از حضرتعالی،،،،، خداوند به شما و خانواده محترمتان طول عمر عنایت فرماید که اجازه می دهید صدای مردم شهرم را به گوش همشهریان عزیزم برسانم

۰۱/۵/۱ ۲۱:۵۶

با سلام و تشکر از لطف و محبت شما آقای فرهنگی با مرام ،،، متاسفانه شماره تلفنشان را ندارم خواهشمندم اگر دارید عنایت فرمایید چشم.

۰۱/۵/۱ ۲۱:۵۳

جناب آقای محمد رضای عزیز  با سلام و  تشکر از بزرگواری شما ، حقا با این بیان شیوا ارادت خود را نسبت به عزیزانی که در تعلیم و تربیت منو شما زحمات زیادی کشیدند ادا کردید خداوند روح پدر و مادر گرامی تان را شاد فرماید .

۰۱/۵/۱ ۲۰:۲۴

با سلام و احترام
جناب آقای احمدزاده عزیز

با سپاس از گزارش های ارزشمند شما و با تشکر از یادآوری های اساتید دلسوز با خلاصه ای از زندگینامه پر برکتشان.
حقیقتا همه پیشرفت های مادی و معنوی بشر ریشه در تربیت انسانها دارد که از چشمه زلال ایمان و معرفت و تعهد و ایثار اساتید و معلمان علم و فرهنگ سیراب می شوند.
خداوند رحمان درگذشتگان راه علم و دانش را قرین رحمت و مغفرت واسعه خود قرار دهد و برای بازماندگان این راه مفدس عمری با عزت عطا فرماید.

۰۱/۵/۱ ۱۹:۰۳

سلام با تشکر از زحمات آقای احمدزاده جهت گردآوری مطالبی در مورد معلمان دوره های قبل ، اگر ممکنه زندگینامه آقای علی ممانی که در اول انقلاب مدت کوتاهی هم رئیس اداره آموزش و پرورش شد آورده شود.

۰۱/۵/۱ ۱۴:۲۱

متاسفانه بعضی از دبیران معلمی را یدک میکشند در کلاس تدریس نمیکنند تا دانش اموزان در کلاس فوق برنامه و تدریس خصوصی شرکت کنند یاد و خاطره دبیران سابق به خیر باد

۰۱/۵/۱ ۱۳:۳۰

خدا عمرتان دهد آقای احمدزاده بابت این تحقیقات ماندگار برای بازشناسی تربیت کنندگان نسل کنونی.

۰۱/۵/۱ ۱۲:۱۹

معلمان بی ادعایی که اندازه یک چهارم یک ....... حقوق نمی گرفتند و نمی گیرند اما دکترهایی پرورش دادند که حافض سلامتی جامعه باشد.

اخبار روز